A Latimoport információi szerint kedden este találkozott gyerekeivel Capitán Miranda (Paraguay) városában az osztrák sajtóban Georgina Ehmann néven emlegetett magyar nő, akitől 9 évvel ezelőtt vitte el osztrák exférje a gyerekeit, és azóta sem látta őket.  A nagy vihart kavart esetet múlt héten kapta fel az osztrák sajtó, akkor derült ugyanis ki, hogy elhunyt a gyerekek apja, aki kilenc évvel ezelőtt egy láthatás után nem vitte haza anyjukhoz a gyerekeket. 

A gyerekek és az anya a helyi polgármesteri hivatalban találkoztak egymással. A találkozón részt vett a gyerekek (Ingrid és Philip) nevelőanyja, Lucía Fernández is, továbbá két konzul, egy lelkész, egy pszichológus, egy gyermekvédelmi ombudsman és egy polgármester is. 

A lapnak az osztrák konzul csak annyit mondott, hogy tartsa tiszteletben a média a család magánéletét, és ne zavarják őket. A gyerekeknek jelenleg nincsenek osztrák papírjaik, ezeket minél hamarabb megújítják. 

A család bizalmasaként jellemzett polgármester, Basilio Gura szerint a gyerekek ellenérzéssel viseltettek anyjuk iránt, aki türelemmel kezelte a helyzetet.

Az Interpol által is körözött férfi  néhány hónapja halt meg motorbalesetben, ezután derült ki, hogy a gyerekek illegálisan éltek vele. Az akkor 4 és 8 éves gyerekeket az apa Ausztriából Urugay-ba vitte, majd onnan Argentínán át Paraguay-ba, és itt telepedtek le. 

A város polgármestere bejelentette, hogy a helyiek gyűjtést szerveztek a félárva gyerekek továbbtanulásának támogatására.