Kedden elfogták azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőregmecen megölt egy asszonyt hétfőn – közölte Mecser Tamás térségi rendőrfőkapitány-helyettes miskolci sajtótájékoztatóján. A főkapitány-helyettes elmondta: a nyíregyházi vasútállomáson fogták el a 34 éves férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta a 69 éves asszonyt, hogy a helyszínen meghalt.

A holttestet azután fedezték fel, hogy egy szerelő ment a nő házához előre megbeszélt időpontban, de senki nem nyitott neki ajtót, ezért felhívta a 112-es segélyhívó számot. A mentők a családi ház nyári konyhájában holtan találták meg az asszonyt, akinek a fején külsérelmi nyomok voltak. Miután egyértelművé vált, hogy az áldozatot súlyosan bántalmazták, kiterjedt nyomozás kezdődött. Az adatok alapján egy 34 éves helybéli férfire terelődött a gyanú, aki korábban alkalmi munkát végzett az asszonynál.

A Nyíregyházán elfogott férfi beismerte tettét, az áldozattól elvitt készpénzt megtalálták nála, miként azokat az ékszereket is, amelyeket szintén elvitt, majd értékesített. Nyereségvágyból elkövetetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.