horoszkóp

Civil autókkal fogták el a menekülő rablót

MTI
2013.10.30. 16:51

Egy budapesti takarékszövetkezeti fióknál fogták el a rendőrök azt a bűnözőt, aki szeptember közepe óta öt pénzintézetet és egy cipőboltot rabolt ki, illetve próbált kirabolni a fővárosban – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján Nyerges Béla, a rablási osztály vezetője. A rendőrök a takarékfiók ajtajában éppen akkor fogták el a rablót, amikor kifosztani készült a pénzintézetet – közölte az alezredes.

Mint elmondta, szeptember közepe óta keresték a férfit, és a nyomozás alatt pénzintézetekbe is ellátogattak a rendőrök. Éppen egy ilyen alkalommal egy Budakeszi úti takarékszövetkezeti fiókban tájékoztatták az alkalmazottakat az elkövető személyleírásáról, amikor az egyik dolgozó felkiáltott, hogy a gyanúsított ott áll a bank ajtajában. Mikor a férfi ezt észlelte, menekülni kezdett, a rendőrök pedig utánaeredtek és üldözni kezdték a gyanúsítottat. Mivel a férfi öt figyelmeztető lövés ellenére sem állt meg, ezért két civil autót intettek le, és azok segítségével folytatták az üldözését. Végül sarokba szorították egy keresztutcában, ahol lefeküdt a földre, megadta magát.


Nagyobb térképre váltás

Az alezredes szerint kiderült, hogy a gyanúsított "régi ismerőse" a rendőrségnek, mert 2002-ben már egyszer fegyveres rablás miatt elfogták, és az elmúlt évtizedet börtönben töltötte. Arról is beszélt, felmerült annak a gyanúja, hogy a gyanúsítottnak segítőtársa van. Ezért elfogása után átkutatták a környéket és el is fogtak egy másik embert, akiről azt feltételezik, hogy valószínűleg figyelőként, illetve sofőrként vett részt a bűncselekményekben.

A nyomozás részeként elvégzett házkutatásokon több mint 200 ezer forintot, műszaki cikkeket, arany ékszereket foglaltak le, illetve egy rablásokhoz használt kocsit is. Azt feltételezik, hogy a lefoglalt tárgyakat a gyanúsított a rablások alkalmával szerzett pénzből vásárolta. A rendőrség mindkét elkövetőt őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A másik férfit azzal vádolják, hogy bűnsegédként tevékenykedett a rablásokban.