Futtatóhálózatot számolt fel a brit rendőrség – írja a BBC. Az öt emberből – köztük négy magyarból – álló hálózat kelet-európai lányokat vitt Nagy-Britanniába, és ott prostitúcióra kényszerítették őket. A rendőrség szerint a 25 éves P. Máté, a 36 éves M. Zoltán, a 34 éves T. István, a 28 éves T. Péter, valamint egyikük élettársa, a 25 éves angol Victoria B. csütörtökön álltak először bíróság elé, a vád szerint ugyanis mintegy ötven nőt futtattak. A vádakat mindannyian tagadják.

A Magyarországon beszervezett lányokat a London környéki nemzetközi reptereken futtatták, így a Lutonon, a Heathrow-n és a Gatwicken is igénybe vehették a szolgáltatásaikat. Néhány lányt bordélyokban helyeztek el Eastbourne-ben, Folkestone-ban and Margate-ben, de voltak lányok, akik a Sussexi Egyetemen, diákszállókon dolgoztak.

Az Index cikke szerint úgy bukott le a banda, hogy valaki gyanús emailre hívta fel az egyetemi kollégium egyik gondnokának figyelmét. A férfi az erotikus hirdetések fotóin felismerte az épület jellegzetes függönyeit és ágyneműjét. Amikor a férfi vizsgálódni kezdett, megtalálta a szobát, benne egy bugyit és ujjatlan pólót viselő nőre bukkant. Nedves törlőkendőket és egy nagy doboz óvszert is talált a szobában. A rendőrség ezután vonult ki a helyszínre, egy „provokatívan öltözött″ nőt találtak a helyszínen. Az egyik prostituált a nyomozás során bordélyháznak nevezte a szobát, és bevallotta, naponta akár 15 férfival is lefeküdt – írja az Index. Korábban a Velvet is írt róla, hogy egy magyar testvérpárt keres a brit rendőrség kerítés miatt.