November 2-án Miskolc belvárosában, közterületen, a Katalin közben hozta világra gyermekét egy 17 éves szendrői lány – írja a Boon megyei hírportál. A mentők kórházba vitték őket. Úgy tudni, a gyerek 1490 grammal született és a koraszülött osztályon van. A lány a szülés másnapján önkényesen hazament a kórházból.

A Boon megszólaltatta azt a nőt (Borbálát), aki segített a közterületi szülés levezetésében. "Hárman voltak, két lány meg egy fiú. Az egyik lány leguggolt és lehúzta a nadrágját. Először azt hittük, hogy itt akarja elvégezni a dolgát, mert sajnos az itt gyakran előfordul, de azt mondta, fájásai vannak. Behívtam őket, hogy ne az utcán szüljön, de annyira ápolatlanok voltak, hogy a férjem kérte, mégis küldjem ki őket" – mondta Borbála. Fél órán belül megindult a szülés, a gyerek pedig a járdára esett.


Nagyobb térképre váltás

Az egyik fiú emelte fel a gyereket, Borbála pedig lepedőt és takarót vitt ki, és jelezte, hogy a gyerek nem sírt fel. "Mondtam a fiúnak, hogy tartsa fejjel lefelé, és ütögesse meg a hátát. Ő így tett, és a kisfiú felsírt" – mondta a nő a lapnak sírva.