Fagyálóval kevert bort ivott Vácszentlászlón több ember, köztük Sz. Sándor, A 29 éves férfit még kórházba szállították, de életét vesztette. A Borsnak dr. Zacher Gábor, Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályának vezetője nyilatkozott arról, miért is veszélyes a fagyálló, és hogyan lehet kezelni a mérgezést.

A fagyálló (etilén-glikol) a lebomlása során szabadít fel olyan anyagokat,melyek a természetes egyensúlyt felborítják. "Tudatzavar, légzési, anyagcsere- és veseműködési problémák jelentkeznek" - mondta el a szakember.

A mérgezést alkohollal kezelik, mert a fagyálló lebontása során ugyanaz az enzim lép működésbe, mint az alkohol lebontása során. A kórházba került öt emberből két személynél jelentkezett enyhe fokú veseműködési zavar.

A nagy kérdés, hogy hogy került fagyálló a borba, amit a fiatalok megittak. A bort ugyanis állítólag lopták, P. Gyula, a borosgazda továbbra is azt állítja, ő semmit nem tett a borba.

A férfi a TV2-nek azt nyilatkozta, ő nem is mert volna fagyállót tenni a borba, mert túl gyáva hozzá, szerinte azokban a palackokban lehetett a méreg, amiben a bort ellopták. A férfi azt állítja, egy telefonhívást is kapott, melyből az derül ki, a  meghalt férfi testvérére meg akarja ölni.