Elkészült a vádindítvány az április 25-i nagyfügedi baltás gyilkosság ügyében – írja a Heol. A falubeliek szerint a 20 éves K. Ádám édesapja sokat ivott, egy ilyen alkalommal pattanhatott ki egy veszekedés köztük. A veszekedés erőszakossá vált, a fiatal férfi egy baltával fejbeverte apját, a testét az emésztőgörödbe lökte. A vádemelési javaslatot még szeptember 17-én küldte el a rendőrség az ügyészségre.

A vádirat szerint fontos előzménye volt az esetnek, hogy a részeges családfő gyakran veszekedett a családjával, sőt a falubeliekkel is voltak összetűzései. Olykor feleségét is bántalmazta. A gyilkosság napján arra ért haza az anya és a fia, hogy a férfi feltörte az ő kulcsra zárt szobájukat, ebből következett a vita. Ennek hevében az apa többször megütötte és megrúgta fiát, aki ellökte őt. A férfi ezután kiment a baltáért, amivel le akart sújtani a fiára, aki ezt kivédekezte és elvette a fejszét. Ezzel lesújtott a férfire hatszor, és már az első alkalommal átvágta a gerincvelőjét. Ezután dobta a testet az aknába, majd megpróbálta eltüntetni a nyomokat. 


Nagyobb térképre váltás

Az anya ekkor már nem volt otthon (elment a lakatoshoz a zár miatt), hazatértekor a fia beszámolt neki a történtekről, és úgy döntöttek, jelentik azt a rendőrségen. K- Ádámot a Heves Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettével vádolja, ügyében első fokon az Egri Törvényszék fog ítélkezni. A Heol szerint a hirtelen felindulás méltányolható enyhítő körülmény, így a férfi 2-8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.