Zajlik az élet Bács-Kiskunban. A helyi Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt folytat nyomozást egy szerb férfival és tásaival szemben -írja a police.hu.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2013 márciusától anyagi ellenszolgáltatásért több szerb férfi magyar nőkkel való házasságkötését szervezte meg, azért, hogy az EU-ban szabadon tudjanak mozogni.

 A beszervezett nők Szerbiába utaztak, és férjhez mentek. Sokan még szerbül sem beszéltek, és ott látták először a férfit. A nők ezután Németországba utaztak, és legalizálták férjük kint tartózkodását.

 A nyomozók az ügyben 2013. október 22-én összehangolt akció keretében több személyt fogtak el, illetve több helyszínen tartottak házkutatást.Az ügyben két nőt is gyanúsítanak, ők szabadlábon védekeznek. Az álházasságok szervezőjét, az 56 éves szerb állampolgárt, illetve egyik magyarországi alszervezőjét, K. Kitti 22 éves kisszállási lakost őrizetbe vették a rendőrök. A Kiskunhalasi Járásbíróság mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya jelenleg megközelítőleg 100 házasságkötést vizsgál, amelyeknél - ha bűncselekmény gyanúja merül fel - további gyanúsítások várhatóak.