A Veszprém megyei Hajmáskéren egy lakótelepen hónapok óta fül- és szemtanúi egyesek egy gyerekbántalmazásnak – írja az Infogyor.hu. A történet szerint egy gyermekét egyedül nevelő anyuka neveli a gyermekét olyan módon, melyek a közösség számára nem elfogadhatóak. „Istenem, hogy vennéd már el… hogy dögölnél már meg…”, kiabálta az anya a gyereknek – idézi fel a lap.

A lakótelepen élők elmondása szerint több levelet is irtak már a hatóságoknak, az ordítozás azonban nap mint nap ismétlődik.  „Az egyik éjszaka, olyan kettő lehetett, úgy sírt a fiúcska, hallani lehetett, hogy már nem kap levegőt. A férjem azt mondta, nem hallgatja tovább, olyan érzésünk volt, hogy most tényleg meghal a gyerek. Bekopogtunk, kérleltük, hogy ne kínozza tovább a fiút. Erre leszaladt a nyilvános telefonfülkébe és még ő hívta ránk a rendőröket, hogy zaklatjuk” – mesélte az egyik fiatal nő.

A lap megkereste a polgármestert, Köbli Miklóst is, aki azt mondta a munkatársak nem tapasztaltak fizikai bántalmazást. Véleménye szerint a rendőrségnek vagy a járási gyámhivatalnak kéne intézkednie.

A Velvet megkereste a Bendola Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjét, Szalai Attilát, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy tudnak a családról, és figyelnek rájuk. Elmondása szerint a négyéves kisfiút édesanyja beíratta az óvodába, amint jelezték neki. Vizsgálatuk szerint a gyermek el van látva, fizikai szükségletekben nem szenved hiányt, és mindenkit megnyugtat, hogy odafigyelnek a családra. Tudomása szerint az ügyben nem történt rendőri intézkedés. Egy másik szakember elmondása szerint itt az a baj, hogy túl vékonyak a falak, különben úgyse tudná senki, mi történik a lakásokban.