Elment otthonról hétfőn reggel a debreceni Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatója, ám a 42 éves Szilágyi Szabolcs nem ért oda a gimnáziumba, hogy megtartsa nyolc órakor kezdődő óráját. Kedden este került elő, a férfi egyik családtagja tette közzé a Facebookon – írja a dehir.hu. Eltűnésének napján reggel 6:45 perckor, a Csapó utcai otthonában látta utoljára családja, azóta nem adott életjelet magáról. Családja a Facebookon kezdte keresni a háromgyerekes férfit, a rendőrség eltűnése miatt vizsgálatot indított a feleség bejelentése nyomán. "Az eltűnt 186 cm magas, vékony testalkatú. Haja rövid és világos barna színű, szeme színe zöldesszürke, arca jobb oldalán egy anyajegy látható. A debreceni férfi eltűnésekor egy rövid, sportos, sötétkék színű, kapucni nélküli kabátot viselt" – írja a police.hu. Úgy tudjuk, a nyomozók a környék térfigyelő kameráinak felvételeit is átnézik. A férfi előkerítésére keresését szerveztek ismerősei. Kedden délre hívták a segíteni akarókat a Debreceni Köztemető főbejáratához, hogy átfésüljék a Nagyerdőt. A portál tájékoztatása szerint körülbelül harmincan jelentek meg a helyszínen, nagyrészt fiatalok, akik több csoportban, csatárláncban fésülték át az erdőt.

Szilágyi Szabolcs felesége a Velvet kérdésére elmondta: férje eltűnésének semmiféle előzménye nem volt, összetűzésre sem került sor közöttük. Azt nem tudta megerősíteni, hogy férje dolgozni indult hétfőn, csak azt, hogy elment otthonról. A fiatal nő azt mondta, kedden sötétedésig keresték, úgy 20-25 fő mozgott együtt, a Nagyerdőt már átfésülték, eredménytelenül. 

A lap tájékoztatása szerint Szilágyi Szabolcs 2007 szeptemberétől volt a Tóth Árpád Gimnázium igazgatója. Az ötéves ciklust követően folytathatta volna még munkáját az iskola igazgatójaként egy újabb cikluson keresztül, ám nyáron úgy döntött, nem vállalja az intézmény irányítását. Döntését egészségügyi okokra hivatkozva hozta meg. Úgy tudjuk, Szilágyi az utóbbi évek legnépszerűbb igazgatója volt, a diákok nagyon szerették. A férfit szerény, csendes, józan életű embernek ismerik. Egy korábbi kapcsolatából két fia, mostani házasságából egy kislánya született. 

A Tóth Árpád Gimnázium megbízott igazgatója kérdésünkre megerősítette, hogy kollégájuk már nem ért be hétfőn a munkahelyére, és azóta sem tudnak róla semmit. Fenyősné Kircsi Amália hozzátette: jelenleg a rendelkezésre álló információkkal próbálják segíteni a rendőrség munkáját, hiszen már őket is megkeresték Szilágyi Szabolcs eltűnése miatt. "Egy kolléga kért engedélyt, hogy elmehessen a fizikai felkutatására, és őt természetesen elengedtem. Egyébként végezzük a dolgunkat, és tanítunk" – mondta a Velvetnek a megbízott igazgató. Arra a kérdésre, hogy diákok jelentkeztek-e a keresésre, illetve elengedte-e őket, Fenyősné Kircsi Amália így reagált: "Nem engedtem el tanítási időben diákokat, mert többnyire kiskorúak és itt van a helyük, ahová a szüleik elengedték őket. Mi vagyunk a felelősek azért, hogy itt legyenek a tanítási idő végéig."

A posztot kommentálhatja Facebook oldalunkon.

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Posztunkat folyamatosan frissítjük

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az eltűnt férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában hívható 06-30/ 866-1704 számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.