horoszkóp

Elkapták a luxusóra tolvajokat

2013.11.21. 12:40

 A police.hu információi szerint 2012 szeptemberében Budapesten, a V., Vörösmarty téren egy ismeretlen nő és egy férfi egy óraboltba ment be, magukat házaspárnak kiadva bement egy óraboltba. Több ékszer felől érdeklődtek, majd a nő az eladó figyelmét elterelte és a férfi egy nagy értékű órát külső jegyekben megegyező hamisítványra cserélt, majd távoztak a boltból. A férfi 40 percen belül egy Budapest V., Párisi utcai boltba is bement, ahol külföldi vásárlónak adták ki magát és ismét hamisítványra cserélt egy márkás órát.

Jó egy hónappal rá, egy Andrássy úti óraszalont látogattak meg, és hasonló módszerrel szereztek meg egy órát. A BRFK munkatársai az Europollal és az Interpollal is felvették a kapcsolatot. A nyomozás során, megállapítást nyert, hogy Magyarországon kívül Horvátországban, Ausztriában, Csehországban és Németországban hasonló módszerrel loptak el összesen 10 darab órát, amelyek értéke meghaladja a 100 millió forintot.

Az Európai Központi Bank egy felhívást juttatott el a pár fényképével a nagy értékű órákat árusító üzletekbe, amelynek eredményeként 2013. március 12-én a németországi Ingolstadtban elfogták a szlovák nemzetiségű párost.

H. Patrik 43 éves és M. Katarina 26 éves szlovák állampolgárok ellen- előzetes letartóztatásuk mellett- a német nyomozóhatóság folytatja le az eljárást.