Az egymillió forintos nyomravezető díj, illetve a rendőrség erőfeszítései ellenére sem találták még meg a szeptemberi nagykőrösi gyilkosság elkövetőit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea az ügyről elmondta, a tettesek szeptember 11-én éjjel törtek be abba a családi házba, ahol a 92 éves asszony lakott. Az idős nőt megfenyegették, bántalmazták, s értékei átadására kényszerítették. Az elkövetők különféle értékeket vittek el az ingatlanból, azóta ismeretlen helyen tartózkodnak. Az asszony néhány nap múlva a kórházban hunyt el.

A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomoz. A bűncselekmény egyelőre ismeretlen gyanúsítottjai közül az egyik férfiról fantomkép készült, amelyet közzétettek a rendőrség honlapján is, a díjkitűzés részleteivel együtt.

A rendőrség ismételten kéri, hogy akinek a gyilkossággal kapcsolatban információja van, jelentkezzen személyesen a megyei főkapitányságon, vagy hívja a 06-1-237-43-39-es számot. A névtelenség megőrzésével bejelentést lehet tenni az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es számon, illetve a segélyhívókon is – tette hozzá a szóvivő.