Hat évi fogházra és 2 év vezetéstől eltiltásra ítélték a szlovák Eva Varholíková-Rezešovát első fokon, a Gödöllői Járásbíróságon, pénteken. A tárgyalást olyan óriási médiaérdeklődés előzte meg, mint a per egyik tárgyalását se. A vádlott ismét erős sminkkel, piros pufidzsekiben jelent meg.

Bűnösnek minősült járművezetés ittas állapotban vádjában, amit a több ember halála súlyosbított. A büntetés kétharmada letöltése után feltételesen jszabadon bocsátható. A büntetésbe beleszámít az előzetesben eltöltött több mint egy év. A közúti veszélyeztetés alól felmentették. Több mint 5 millió forint perköltséget is meg kell fizetnie, autóját visszakapja, a Fiatot megsemmisítik.

Eva Varholíková-Rezešová tavaly augusztus 21-én okozott súlyos, négy halálos áldozattal és egy könnyebb sérüléssel járó balesetet az M3-as autópályán. A vádak szerint miután levillogta korábban az áldozatok Fiatját, kilométerekkel utána 165 kilométer per órás sebességgel nekiütközött a kocsinak. Az kigyulladt, a benne utazók bennégtek.