Őrizetbe vettek Németországban egy 55 éves rendőrt, akit gyilkossággal gyanúsítanak. Ugyanis egy férfi holttestét találták meg Szászországban, Drezda közelében, az Érchegységben – írja a BBC. A hannoveri áldozatot egy ideje eltűntkén keresték, és erős a gyanú, hogy a testéből ehetett a gyilkosa. A két férfi valószínűleg egy szado-mazo weboldalon ismerkedett meg. Az elsődleges vizsgálatok szerint az áldozatot megkínozták, megölték, feldarabolták, testrészeit elégették.

A feltételezett elkövetőről annyit tudni, hogy Detlef G.-nek hívják és a szövetségi tartomány nyomozóhivatalánál dolgozott, mint törvényszéki orvosszakértő. Úgy tudni, a kézírások szakértője. Az egyelőre nem világos, konkrétan hogy zajlott a gyilkosság, mindenesetre bizonyos testrészek nem kerültek elő. A rendőrök szerint kannibalizmus állhat a háttérben. A drezdai rendőrfőnök, Dieter Kroll szerint az 59 éves áldozat fiatalkora óta arra vágyott, hogy megöljék és megegyék. November 4-én találkozott a gyanúsítottal.

A BBC megjegyzi, 2001-ben már volt egy hasonló német eset. Akkor Armin Meiwes ölte meg Bernd Jürgen Brandest, majd evett a testéből. Ő jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti.