horoszkóp

Fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg az erős szél miatt

MTI
2013.12.06. 16:24

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté közölte: jellemzően fák dőltek ki, illetve tetőket, személygépkocsikat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések nyomán lehulló törmelék. A XIII. kerületi Forgách utcában több mint harminc négyzetméteren bontotta meg a szél egy raktárépület tetejét, míg a XV. kerületi Rákos úton hat méter magasan tépte föl a szél a tető héjazatát. Senki nem sérült meg.

A XV. kerületben, a Drégelyvár utcában egy 15 méteres fát döntött ki tövestől a szél. Egy 12 méteres fa egy kerítésre és az úttestre zuhant a Kinizsi utcában. A XVI. kerületben, a Meszes utcában egy családi ház tetejére dőlt fa. A katasztrófavédelem arra figyelmeztet mindenkit, hogy a zárja be az ablakokat, illetve engedje le a redőnyöket, mert a kitört ablakok, a lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a főváros területére. Eszerint szombatra virradó éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól mérséklődik fokozatosan a légmozgás.