A Gawker most tett közzé egy videót arról, mi is okozta az óriási torlódást vasárnap a wisconsini Germantown közelében az autópályán. Egyes becslések szerint 90 autó csúszott egymásba a havas úton, és karambolnak minimum halálos sérültje is van. A helyi rendőrség egyik munkatársa szerint a helyzet meglehetősen reménytelen volt, és úgy 5-10 percig tartott, mire vége lett a nagy csúszkálásnak. A Wisconsini Közlekedésfelügyelet most tette nyilvánossá a káoszról készült videót, a rendőrség pedig arra kér mindenkit, hogy ilyen időjárási körülmények között legyenek óvatosak, menjenek lassabban és ne hagyják el az autóikat, ha baleset történne.

Az MTI beszámolója szerint egyébként a havazás miatt zárva maradtak a kormányhivatalok és az iskolák Washingtonba, és ez nem minden. Oktatási szünetet rendeltek el Baltimore és Philadelphia, valamint Tennessee és Kentucky állam tanintézményeiben is. Jack Markell delaware-i kormányzó bejelentette, hogy a veszélyes útviszonyok miatt ott sem nyitnak ki a hivatalos intézmények, és arra kérte az autósokat, hogy ne induljanak útnak.

A meteorológiai előrejelzés szerint a gyorsan haladó, de már gyengülő téli viharzóna Virginiától Új-Angliáig 5-20 centiméteres hótakaróval borítja majd be az amerikai keleti partvidéket.A hóesés és a fagy komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben a közutakon is. Az északi sarkvidék felől betört hidegfront az ország belső területein is erős lehűlést okozott, Nevadától Minnesotáig. A nevadai Pershing megyében, ahol a hegyekben a mentőalakulatok egy vasárnap eltűnt, hattagú családot keresnek, csaknem mínusz 18 fokot mértek.