Húsznál többen sérültek meg egy súlyos londoni buszbalesetben

2013.12.20. 16:43

Fának ütközött pénteken Londonban egy emeletes városi busz. A balesetnek húsznál több sérültje van. A szerencsétlenség alig fél nappal az előző esti londoni színházi baleset után következett be, és a két incidensben összesen száznál is többen sérültek meg - írja az MTI.

A pénteki buszbaleset a dél-londoni Kennington városrész főútján történt az 59-es autóbusszal, amely a legforgalmasabb londoni metróállomás és vasúti pályaudvar, a King's Cross felé tartott.A rendőrség péntek délutáni összesítése szerint a buszon 23-an sérültek meg könnyebben. Két további sérült állapotát a mentők válságosnak minősítették, két utas pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A londoni tömegközlekedésért felelős városházi cég, a Transport for London tájékoztatása szerint az autóbusz vezetője egy másik járművet próbált hirtelen kormánymozdulattal elkerülni, és a busz eleje ekkor csapódott a fának.

A pénteki londoni buszbalesettel együtt rövid időn belül három súlyos szerencsétlenség történt Nagy-Britanniában. Csütörtökön többtucatnyi sérülést okozó szerencsétlenség történt egy londoni színházban. Egyelőre ismeretlen okból ugyanis leszakadt a mennyezeti vakolat egy része a Shaftesbury Avenue egyik legnagyobb színházában, a 775 férőhelyes Apollóban. Az esti előadás idején 720-an tartózkodtak a nézőtéren; az incidens az első felvonás közepén történt. November végén pedig a skóciai Glasgow egyik zsúfolt pubjára zuhant egy rendőrségi helikopter. A balesetben tízen életüket vesztették - köztük a pilóta és a gépen utazó két rendőrtiszt, valamint a pubban tartózkodók közül heten -, és 32-en megsérültek.