Súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a VI. kerületi rendőrség egy férfi ellen, aki az Index információi szerint az Oktogon megállónál lefejelt egy utast. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, viszont vallomást nem tett, kényszerintézkedést nem alkalmaztak vele szemben.

Munkáltatója, a PFM Kontrol Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az esetet mélyen elítélik, megkövetik a bántalmazott utast, a vagyonőr-jegyellenőr munkaviszonyát rendkívüli felmondással azonnal megszüntették, a vele egy váltásban dolgozó többi vagyonőr foglakoztatását pedig a történtek teljes kivizsgálásáig felfüggesztették.

A Budapesti Közlekedési Központ panaszirodájához és az Indexhez is eljuttatott egy levelet a bántalmazott férfi. Azt írta, az Oktogonon egy férfi és a biztonsági őrök közötti lökdösődésre lett figyelmes, megkérdezte, mi történik, erre az őr kiabálni kezdett vele, és lefejelte. Ezek után a biztonsági őrök egymás között arról beszéltek a férfi beszámolója szerint, hogy hogyan igazolnak alibit a társuknak.