Több súlyos baleset is történt az országban szombatra virradó éjjel és reggel:

  • Nyolcan sérültek meg abban a buszbalesetben, amely a 3-as főúton történt Mezőkövesdnél, a Zsóry-fürdő közelében szombaton – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dobi Tamás elmondta: egy turistabusz eddig tisztázatlan okból felborult, az első információkkal ellentétben nyolc utas sérült meg könnyebben. Jelenleg félpályás útzár van a műszaki mentés miatt, kisebb torlódásra kell számítani.
  • Egy férfi meghalt abban a közúti balesetben, amely szombat reggel történt Balatonlellén – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Az elsődleges információk alapján a 7-es főúton közlekedő autós – eddig tisztázatlan körülmények között – elvesztette uralmát kocsija felett és egy parkoló nyerges vontatónak ütközött. A balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
  • Halálra gázolt egy 73 éves budapesti férfit a 2-es villamos a fővárosi Boráros téren szombat reggel – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. A rendőrség szerint az idős férfi eddig tisztázatlan körülmények között esett a villamos alá. A baleset miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a Közvágóhíd és a Boráros tér között a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerint. A 2-es villamosok reggel fél 10-ig nem a teljes vonalukon közlekedtek.