Szabadnapos tűzoltó segítségével fogtak el a rendőrök egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Zuglóban, a Nagy Lajos király útján feltörte egy autó csomagtartóját, ám észrevették őt, és menekülni kezdett.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-nek küldött közleményében tudatta: a szabadnapos szentendrei tűzoltó péntek délután észrevette, hogy ketten is üldöznek egy férfit az Egressy térnél, miközben azt kiabálják, "fogják meg, rabló". A tűzoltó utánaszaladt, és már majdnem utolérte a férfit, amikor az hirtelen visszafordult, és gázspray-vel szemen fújta az üldözőit. A hajsza azonban ezután is folytatódott, és a tűzoltó a kiérkező rendőrök "kezére hajtotta" a feltételezett elkövetőt - közölte a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közzétett tájékoztatásában azt írta, hogy a 38 éves mendei férfi ellen büntetőeljárás indult lopás bűntett és garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt. Kezdeményezték előzetes letartóztatását is.