horoszkóp

Szemeteszsákkal fullasztott a nyíregyházi fiú

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.01.10. 15:36

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken azt a 14 éves fiút, aki szemeteszsákkal fojtogatta két diáktársát az egyik nyíregyházi általános iskolában – közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője. Nyakó Zsuzsanna elmondta, a nem jogerős végzés indoklása szerint a 14. életévét betöltött gyanúsított hétfőn délelőtt az általános iskola tornatermi öltözőjében egy műanyag szemeteszsákot ráhúzott a neki háttal álló 10 éves gyerek fejére, és azt a nyakánál összefogta. A sértett levegő után kapkodott, de sikerült kiszakítania az arcánál a gyanúsított által összefogott zacskót. 

A fiatalkorú fiú ezután egy másik, az öltözőben lévő 11 éves diák nyakába vetette a zacskót, amit olyan erővel húzott meg, hogy a sértett nyakán piros csík keletkezett – mondta a szóvivő. A gyanúsított azért hagyta abba ezt, mert a többi ott lévő diák azt mondta, hogy szólnak a tanároknak – tette hozzá. Nyakó Zsuzsanna szerint a bántalmazót szerdán az iskola igazgatójához hívatták, a fiú az iroda előtt a szintén ott tartózkodó sértettet egyszer hasba rúgta, mondván, az árulkodott rá. A további rugdosást egy idősebb diák akadályozta meg.

A fiatalkorú K.M.-et minősített emberölés kísérletével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés szerint a bűncselekmények súlya miatt szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, illetve attól, hogy szabadon engedése esetén a nyomozás további menetét igyekezne megnehezíteni, illetve újabb bűncselekményt követne el. A bíróság határozata szerint a fiú fogvatartását javítóintézetben kell végrehajtani – jegyezte meg a szóvivő.