Vizsgálatot folytatott a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a január 7-i esettel kapcsolatban, amikor egy sétáltatott kutyát lelőttek Csillebércen - írja a HVG. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, a cég együttműködik velük az ügy feltárásában – olvasható a Parkerdő honlapján.
A kutyasétáltatók panaszáról az Ittlakunk.hu számolt be részletesen. Mint írták, a Zorka nevű border collie elszaladt szaglászni az erdőben, utána pedig nem került elő. Mivel a gazdája lövést hallott, kikérdezte a környéken lévő vadászokat, hogy látták-e, ők azt mondták, hogy látták, és riasztólövést adtak le. Az eset körülményeiből – a földön talált szőr- és vérnyomokból – feltételezhető, – írták a kutya gazdái – hogy a kutyát lelőtték, a tetemét pedig kocsival elvitték a vadászok.
"A gazdával történt múlt csütörtöki személyes találkozás során és a vért mutató fénykép kézhezvétele után sikerült azonosítani a vér helyét, ahonnan még minimális, de laboratóriumi vizsgálathoz megfelelő mennyiségű vért és szőrt gyűjtöttek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai. A minták laboratóriumi bevizsgálása a tegnapi napon azt az eredményt hozta, hogy a vér és a szőr kutyától származik. A vizsgálat ennél többet (pl. kutya fajtája, neme) nem állapított meg" - írja közleményében a PP.
A Pilisi Parkerdő Zrt., amely először tagadta a vádakat, a vizsgálat eredményei alapján kikérdezte az érintett vadászt. Az illető azzal védekezett, hogy ő egy szabálytalanul sétáltatott, őzeket kergető kutyára adott le riasztólövést. A vadász szerződését a Parkerdő azonnali hatállyal felmondta.