A Budapest II. kerületében található Mammut bevásálóközpont egyik épületébe sem engedtek be látogatókat, illetve a bent tartózkodókat is kiküldték bombariadó miatt. A rendőrség 16:30-kor feloldotta a zárat, a Velvet információi szerint a rendőrök semmit nem találtak.

Egy olvasónk képe alapján a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A fenyegetés délelőtt tíz óra ötvenhárom perckor érkezett, az épületben a kiürítés elrendelésekor hatszázhetvenen tartózkodtak. Az épületet jelenleg a készenléti rendőrség szakemberei vizsgálják át. A helyszínen tartózkodik a II. kerületi katasztrófavédelmi megbízott is. Az épületből kiküldött emberek számára nem nyitottak meg melegedő helyet, és más polgári védelmi intézkedésre sem volt szükség. A bevásárlóközpont a rendőrség tájékoztatása alapján várhatóan délután négy óráig tart zárva.

Az ORFK tájékoztatása szerint a bevásárlóközpontot ma 11:40-kor hívta fel egy ismeretlen azzal, hogy bomba fog robbanni, a rendőrség pedig megtette a szükséges intézkedéseket, a Mammut épületeinek átvizsgálása jelenleg is tart.