Betörtek, és amit tudtak, elvittek abból a tápiószelei házból, ahol január 8-án brutálisan bántalmazták, majd újraélesztették a kétéves Kirát – értesült a Velvet. A rendőrség megerősítette a hírt.

"A rendőrségre a betörés miatt feljelentés érkezett, az ügyben a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán van folyamatban eljárás lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A nyomozás egyéb körülményeiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban felvilágosítást adni" – válaszolta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea. Hogy pontosan mit vittek el a betörők, azt egyelőre nem tudni. 

A Velvet információi szerint a súlyos fejsérülésbe belehalt kétéves kislányon már korábban is látható jelei voltak a bántalmazásnak, amiről a gyermek édesanyja is tudott.

A kétéves kislány édesapja – aki a Kira halála miatt indult nyomozás letartóztatásba helyezett gyanúsítottja – a gyermekelhelyezési perben korábban próbálta ezt bizonyítani. "A gyermekelhelyezési perben bemutatta Kírus fényképeit, a rendőrségen el is mondtam, hogy láttam a felvételt, és hallottam a többféle magyarázatot is rá" – mondta a Velvetnek a családot jól ismerő, neve elhallgatását kérő forrásunk. Állítólag akkor szóba került, hogy orvos is megvizsgálja a kétéves Kirát, de arról nincs információ, hogy az megtörtént-e.

Ahogy arról elsőként a Velvet beszámolt, január 8-án súlyos fejsérüléssel szállították a tápiószelei kétéves kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba, a gyanú szerint igen nagy erővel, valamilyen eszközzel vágták fejbe a kétéves Kirát. B. Béla, a gyermek nevelőapja megbukott a hazugságvizsgálaton, majd a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte az emberöléssel gyanúsított B. Béla előzetes letartóztatását 30 napra