Zárt ajtók mögött tárgyalják a szigetszentmiklósi gyerekbántalmazás ügyét – erről csütörtökön, az első tárgyalási napon határoztak a Budapest Környéki Törvényszéken.

Szegedi Gyöngyvér bíró döntésével a jogi képviselők is egyetértettek, a sértett képviselője ezt azzal indokolta, hogy a három bántalmazott gyereket már így is kiközösítik az iskolában a hírek miatt. Csak a kora tavaszra várható ítélet rendelkező része lesz nyilvános, illetve pár részlettől eltekintve az indoklása is.

A Blikk 2013. november 26-án írt arról, hogy K. Rudolf és felesége hosszú évekig "emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal". K. Rudolfot és K. Rudolfnét nevelés alatt álló tizenkettedik életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekményekel vádolják. Ahogy a Velvet megírta, az iskola néhány dolgozóján kívül senki, sem a védőnő, sem a gyermekorvos, sem az óvoda, sem a gyerekjóléti szolgálat nem vette észre, hogy szüleik rendszeresen szexuálisan bántalmazzák a három szigetszentmiklósi kisgyereket. Korábban elhanyagoltságuk miatt több gyereket is elvettek a két nevelőszülőtől.

Érdekes, hogy az anya, K. Rudolfné védője nem jelent meg a tárgyaláson, és egy kezdő ügyvéd helyettesítette, akinek alig volt meg a megfelelő szakmai tapasztalata a védelem ellátásához, K. Rudolfné elmondása szerint összesen egyszer-kétszer találkoztak előtte.

A tárgyalást óriási sajtóérdeklődés övezte.