Gazdátlan bőröndöt találtak Budapesten az I. kerületi Krisztina téren egy pénzintézet előtt. A csomag átvizsgálásának idejére a Mészáros utca egy szakaszát lezárták, majd az intézkedést kiterjesztették az Attila útig – közölte a rendőrség hétfő este. Dudás-Kanyog Andrea, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese elmondta: az I. kerületi bank előtt egy kuka alatt találták a bőröndöt. A rendőrök megkezdték az ismeretlen csomag átvizsgálását és az adatgyűjtést. Az átvizsgálás idejére a Mészáros utca egy szakaszát lezárták. Ez a gyalogos közlekedést és a BKV-járatokat is érinti – mondta az ügyeletes.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a rendőrség az I. kerületi Mészáros utcát a Krisztina tér és a Győző utca között zárta le. Emiatt terelt útvonalon közlekedik a 105-ös és a 178-as busz. A 105-ös az Apor Vilmos tér irányában nem érinti a Krisztina tér, a Győző utca és a Márvány utca megállót, míg a Gyöngyösi utca irányában a Győri út és a Mészáros utca megálló marad ki. A 178-as busz a Naphegy tér felé kihagyja a Krisztina téri megállót, a Keleti pályaudvar irányában pedig a Mészáros utca marad ki - írta a BKK. A 16-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Krisztina téri megállót. A 18-as villamos a Széll Kálmán tér és Döbrentei tér között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehet utazni..

A Lehel úti bankrobbantás óta több bankfióknál is okozott riadalmat gyanús csomag, a múlt héten például a Margit körutat bénította meg egy ilyen.