A havazás miatt bezárták a bajai Tesco áruházat – olvasható a Baon megyei hírportál havazási összefoglaló cikkében. A lap laikusokra hivatkozva azt írja, az áruház tetőszerkezete már korábban sem volt jó állapotban, előfordultak beázások. A Baon úgy tudja, az üzlet vezetői saját hatáskörükben döntöttek a bezárásról, mivel nem akarták, hogy az arasznyi hó balesetet okozzon. A bezárást a parkoló bejáratához kifeszített szalaggal jelezték.

Kerestük a területileg illetékes Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, ahol azonban nem tudtak a történtekről és a Tescóhoz irányítottak minket. Az áruházláncot is kerestük telefonon, azonban hívásunkra cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Dél-Magyarországon a hétvégén nagy hóvihar vonult át, egyes helyeken a 40 centimétert is megközelítette a hó vastagsága. Az Időkép hótérképe szerint Baja tágabb környékén 10-15 centiméter hó hullott.

Frissítés 1.: Este a Tesco is válaszolt a Velvet kérdéseire: "Az elmúlt hét folyamán észlelte a bajai Tesco áruház technikai személyzete, hogy az épület belső szerkezetén sérülés keletkezett, amelynek oka jelenleg is szakértői vizsgálat tárgya. A hiba felmérése szakértő bevonásával azonnal megkezdődött. A hét utolsó napján lehullott hó miatt azonban elővigyázatosságból úgy döntött a Tesco, hogy ideiglenesen nem nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. A szakértői helyszínbejárás a mai napon ismételten megtörtént, és a holnapi napon megkezdődik a probléma elhárítása. Az áruház várhatóan a hét második felében nyit ki újra, a pontos ütemezésről folyamatosan tájékoztatjuk vásárlóinkat."

Frissítés 2.: Eközben Szekszárdon beszakadt a jégpálya fölé húzott sátor. Az ismeretlen okú balesetben senki nem sérült meg. A pályát a tervek szerint a hét végére nyitják meg ismét, és sátor nélkül, nyitottan működik majd az idei szezon végéig.