Egy 22 éves magyart sodort el egy lavina az osztrák Aineck-Katschberg síterepen, -írja a sielők.hu
A hírek szerint a férfi a pályán kívül síelt, és egy saját maga által indított lavina temette be. Végül sértetlenül került elő a hó alól.

A lap a regionews-ra hivatkozva azt írja, hogy a salzburgi lavinaszolgálat közlése szerint hétfőn síelt be egy lezárt területre a férfi, ahol ráadásul lavinaveszélyt jelző táblákkal is felhívták a síelők figyelmét a veszélyre. A lavina 150 méter hosszú, és 20 méter széles volt, és a hó szinte teljesen betemette, ám a feje kilógott a hó alól. Mire a hegyimentők kiértek, a férfi kiszabadította magát. Mivel az eset egy sílift közelében történt, a balesetnek több szemtanúja volt, ők azonnal értesítették a hegyimentőket.

A környéken az elmúlt időszakban többször esett a hó, a viharos szél miatt a hóréteg nem volt egységes, egyes helyeken komolyabb mennyiségű havat hordott össze a szél. A fiatal síelő csak léceit bukta a balesetben. "A Külügyminisztérium konzuli szolgálata nem tud az esetről, ilyen irányú segítségkérés munkatársainkhoz nem érkezett" – közölte a Velvet kérdésére a tárca.


Nagyobb térképre váltás