Két halottat találtak hétfőn reggel egy lakiteleki házban. Az áldozat: anya és fia. A férfi élettársa öngyilkosságot kísérelt meg. A Rákóczi úti házhoz reggel érkeztek ki a rendőrök, a környéket lezárták, sokáig a lakók sem tudták, mi történt. Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta a BAON-nak, hogy egy 52 éves férfit és a férfi 81 éves édesanyját holtan találták hétfőn reggel. Az elsődleges orvosi vélemény alapján halálukat idegenkezűség okozta. 

A sértettekkel egy házban élő 51 éves A. Erika, a férfi élettársa öngyilkosságot kísérelt meg, életét azonban a mentők megmentették, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az újság információi szerint késszúrás végzett az áldozatokkal, a helyszíni szemle és az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van.

A Velvet helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a helyiek állítják, az öngyilkosságot megpróbáló nő és párja is komoly ivó volt, ez okozhatta a történteket. Amúgy a lakitelki utca már nincs annyira hosszan lezárva, nagyjából a bűnügyi helyszíntől jobbra-balra 2-2 háznyira húzták ki a szűkített kordont. A rendőrök reggel 7-kor érkeztek ki a szomszédok szerint, egyébként még mindig helyszínelnek, olykor bentről látni is a rendőrök fotózását bentről. Az igazságügyi orvosszakértő délután 1 óra felé jött ki a házból, ekkor megérkezett a halottszállító kocsi is.


Nagyobb térképre váltás

A férfi áldozatról a környékbeliek annyit tudnak, hogy vasutasként dolgozott, az alkoholt pedig ő sem vetette meg, állítólag még elvonón is járt. Az egyik szomszédasszony szerint elvált férfi, az előző házasságából három gyereke született, egy lány és két fiú. Két gyereke és egykori neje is a községben élnek.

A helyiek egybehangzóan állítják, konfliktusokkal terhelt volt a nő és a férfi 10-15 éves kapcsolata, legalább egyszer szétmentek. A Kecskemétről ideköltözött A. Erikát agresszívnek írták le, amíg a külterületi Makai-dűlőn laktak, a szomszédok gyakran hallották őket veszekedni, egyszer a nő azt kiáltotta: "Megöllek!"

A férfit jól ismerő forrásunk szerint súlyos anyagi gondjaik is voltak, a számláikat sem tudták fizetni. Ez abból is látszott, hogy a nő régebben 2-3000 forintot is otthagyott a zöldségesnél, az utóbbi időszakban csak apróságokat vett. A férfi hitelt akart felvenni, a fiától kért volna kezessséget. De a volt felesége nyomására a fiú nem egyezett ebbe bele. Eközben hiába akartak visszaköltözni az A. tulajdonában álló külterületi házra, adósságaik miatt a Rákóczi utcai ingatlant el fogják árverezni.

Úgy tudni, az áldozatok halálát szúrt sérülések okozták, az öngyilkosságot megkísérlő nő pedig gyógyszereket szedett be, ezt az információnkat az elsődleges orvosszakértői véleményre hivatkozó rendőrök is megerősítették. A férfit amúgy főnöke találta meg. A rendőrség közleménye szerint A. Erikát emberöléssel gyanúsítják.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!

Cikkünket folyamatosan frissítjük.