Vasúti jegyvizsgáló bántalmazásáért kapott jogerős börtönbüntetést egy hajdúhadházi család - közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel.

A hajdúhadházi család - a szülők egy fiatalkorú és két kisgyermekükkel - 2010-ben utazott a Záhony és Cegléd között közlekedő személyvonaton 90 százalékos kedvezményes menetjeggyel. A jegykezelő kérte őket, hogy mutassák meg a kedvezményekre jogosító igazolványokat, és mivel a kérésnek nem tettek eleget, a kalauz felszólította őket, hogy fizessenek pótdíjat, vagy a következő állomáson szálljanak le a vonatról.

A vádlottak azt mondták, hogy nincs pénzük, így a jegykezelő a Bocskaikert megállónál szólt, hogy hagyják el a szerelvényt. Ekkor trágár kifejezésekkel illették, a ruháját rángatták, lökdösték, pofon ütötték, az arcát megkarmolták. A jegykezelő értesítette a rendőrséget.

A Debreceni Törvényszék súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét: a családfőt, feleségét és lányát közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és kiskorú veszélyeztetése miatt marasztalta el jogerősen a bíróság.

A férfi a másodfokú ítélet értelmében két év két hónap börtönbüntetést kapott, feleségét három év próbaidőre felfüggesztett két év börtönre, lányukat tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék Hutkai Marianna vezette büntetőtanácsa - tájékoztatott a bírósági szóvivő.