Mind a huszonkét utasa megsérült annak a román rendszámú autóbusznak, amely péntek este szenvedett balesetet az M6/M60-as autópályán [az MTI vélhetően a két autópálya befejezetlen csomópontját érti ezalatt] Mohács közelében pénteken – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken. Kasza Anett elmondta: az elsődleges információk szerint a 22 utast szállító különjárat egy kanyarban tért le az útról, a balesetnek két súlyos sérültje van. Hozzátette, hogy a mentés a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség bevonásával folyik.


Nagyobb térképre váltás

Úgy tudni, a busz egy 10 méter mély árokba csúszott és az oldalára borult. A felnőtteket és gyerekeket szállító autóbusz Babarc közelében, a sztráda Budapest felé vezető oldalán, az 57-es úti lehajtó előtti nagy kanyarban tért le az útról. Az elsődleges információk szerint az utasok közül összesen hárman súlyosan (köztük egy kislány), tizenkilencen könnyebben sérültek meg, a mentők a mohácsi és a pécsi kórházba vitték őket. – írták.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a katasztrófavédelem adatait megerősítve azt mondta, 19 felnőtt és 3 gyermek, köztük egy 3 hónapos csecsemő sérült meg, őt megfigyelésre kórházba szállították. Hozzátette: az elsődleges adatok szerint 4-5 ember esetében merült fel a nyolc napon túl gyógyuló sérülés lehetősége. 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a busz eddig tisztázatlan okból borult árokba, a balesetben többen megsérültek. Kitértek arra, hogy a rendőrök a Budapest felé közlekedőket Bólynál az 57-es főútra terelik, Pécs irányában a forgalom zavartalan.