MTI/velvet
MTI/velvet
2014.02.13. 13:55 Módosítva: 2014.02.13. 13:55

Életveszélyt okozó testi sértés, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség hét férfi ellen, akik 2013 január végén karókkal, bozótvágó késsel és nadrágszíjjal verték egymást Balassagyarmaton egy áruház parkolójában – közölte a megbízott főügyész csütörtökön. Bóna Gyula elmondta: 2013. január 25-én a kora esti órákban két magyar és öt külföldi – palesztin, szerb, marokkói és algériai állampolgárságú – férfi verekedett össze egymással Balassagyarmaton, mert korábban nézeteltérés alakult ki két férfi között a bevásárlóközpontban. 

A szerb férfi kirángatott a földből egy facsemetét támasztó karót, és ütésre emelte. Válaszul az egyik magyar elkövető egy bozótvágó kést vett elő, mellyel a szerb felé hadonászott, aki azonban a támadást a karóval elhárította, majd mindkét magyart sikerült fejen és vállon ütnie. Eközben a palesztin is szerzett magának egy karót, és a késsel támadó magyar férfival bocsátkozott harcba. Ez utóbbi az ütésektől arccal a földre zuhant, mire ellenfelei föléje térdeltek, és késekkel többször háton, combon és fenéken szúrták őt. A bántalmazásoktól a magyar az életveszélyes mellkasi szúrt sérülés mellett agyrázkódást is kapott.

A másik helybéli már nem tudott a társa segítségére kelni, ugyanis őt a két marokkói és az algériai férfi karókkal és nadrágszíjjal elzavarta a helyszínről. Az MTI információja szerint a külföldiek a közösségi szállás lakói voltak. Bóna Gyula elmondta: a Nógrád Megyei Főügyészség a palesztin és a szerb férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta meg, míg a többiekkel szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A hét vádlott közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást. A három észak-afrikai elkövető ismeretlen helyen tartózkodik, így távollétükben folytatják le az eljárást.

Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottakat, úgy a palesztin és szerb férfival szemben két évtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki, a többieket pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja – tette hozzá a megbízott főügyész.