Tartozás erőszakos visszakövetelése miatt emeltek vádat a Készenléti Rendőrség egy volt tagja és két civil ellen közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a három vádlott az általuk korábban adott százötvenezer forintos kölcsön miatt tavaly tavasszal találkozóra hívta a sértettet a III. kerületben. A három férfi a sértettet és vele érkező barátját bántalmazta, értékeiket elvette, majd a tartozás biztosítékaként gépkocsijukat is jogtalanul magukkal vitték.

Az ügy elsőrendű vádlottja, aki akkoriban a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagja volt, az egyik sértett kiabálására a közeli lakóház ablakán kinézőknek szolgálati igazolványát mutatta fel azzal, hogy ne hívják a rendőrséget, hiszen ő maga is rendőr. A vádlottak a folyamatos fenyegetések hatása alatt álló sértettet, akarata ellenére, a gépkocsijukba ültették, kényszerítették, hogy vetkőzzön alsónadrágra, és a fagyos időben mezítláb egy lakott terület közelében kirakták a járműből.

A rendőrséget a sértett helyszínről elmenekülő barátja értesítette. A Budapesti Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Már önmagában a kifosztás vádbeli, minősített esete is akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint. A vádlottak részben beismerték a terhükre rótt cselekményeket – írta a főügyészség.