Koraszülöttet szállító mentőautó karambolozott vasárnap a 44-es úton, Lakitelek közelében. A balesetben a mentőben utazó ápoló és a mentővel ütköző személyautó vezetője sérült meg – értesült az MTI. Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense annyit közölt, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt. A 24-es és a 25-ös kilométer között egy ideig teljes útzár volt érvényben, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az autóban ketten utaztak. A jármű vezetőjét, akit feszítő-vágó eszközzel szabadítottak ki, súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter vitte kórházba. Az autó utasa nem sérült meg.

Az MTI helyszínről származó, meg nem erősített információi szerint a megkülönböztető jelzéseit használó, koraszülöttet szállító mentőautó egy autó előzésébe kezdett, amikor az balra akart kanyarodni Kapásfalu felé. A koraszülött nem sérült meg. Őt és a könnyebben megsérült mentőápolót a kecskeméti kórházba vitték.