Halált okozó közveszély okozásával és testi sértéssel gyanúsította meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a budapesti T. Györgyöt – írja a Police.hu. T.-t vasárnap előzetes letartóztatásba is helyezték – áll még a szűkszavú közleményben.

A Velvet úgy tudja, az említett gyanúsított az a T. György, aki a 2009. január 5-én felgyújtott a MOM Park-i kávézó ügyében állt 2011-ben bíróság elé. Akkor T.-t felmentették a közveszélyokozás vádja alól, valamint az sem tisztázódott, ki vezette a kocsit. T.-t ekkor zsarolás miatt is felfüggesztett börtönre ítélték, de ezt már kb. leülte előzetesben, így nem is kellett volna letöltenie.

Most azonban egy újabb ügy miatt vették elő a férfit: a Velvet értesülései szerint pénteken közlekedési konfliktusba keveredett egy mozgássérült emberrel. Úgy tudni, a vita tettlegességig fajult, T. nagyon megverte vitapartnerét és két másik embert is (róluk nem tudni, hogy keveredtek bele az egészbe). Az ügy érdekessége, hogy T. az alvilágban is ismert figura, akit egy ilyen ügy miatt vettek őrizetbe, majd délelőtt 9 óra körül helyeztek előzetes letartóztatásba.

Az ügyben a Velvet megkereste a rendőrséget, ám ők az első bekezdésben idézett közleményt ajánlották figyelmünkbe.

Frissítés: Az Index úgy tudja, a halált okozó közveszélyokozás gyanúsítás a Romkert nevű szórakozóhely 2007-es felgyújtására vonatkozik. Eszerint Tanyi lehetett a megbízó, mindenesetre az ügyben tanúként hallgatták ki. A Romkert leégésekor egy biztonsági őrt német turisták mentettek ki a tűzből, de később életét vesztette. T. korábbi ténykedéseiről bővebben az Index cikkében olvashat.