Tavaly novemberben hét évre ítéltek egy mohácsi rajztanárt, aki a bíróság ítélete szerint molesztálta a rábízott 6-8 éves lányokat. Jogi képviselője, Magyar György most felülvizsgálati és perújítási kérelmet is be akar nyújtani, illetve kéri a börtönbüntetés felfüggesztését. Ezt arra alapozza, hogy az elmúlt hónapokban több lány is visszavonta a terhelő vallomását. „A 14 állítólagos sértett közül eddig két-három kislány mondta azt, korábban külső nyomásra állították Misi bácsiról, hogy megkörnyékezte őket." -írja a Blikk.

„Jogszakmai hiba történt, ezért a Kúria elé visszük az ügyet. A másodfokon eljáró bíró szerint a rajztanár nem azért molesztálta a lányokat, mert az szexuálisan felizgatta. Véleményünk szerint azonban az ilyen bűncselekményhez elengedhetetlen a nemi motiváció" – mondta Magyar György ügyvéd.

Állítólag a férfi olyan súlyos, az életét veszélyeztető betegségben szenved, amelyet börtönkörülmények között nem lehet gyógyítani, ezért szeretnék a büntetés felfüggesztését. A férfi májusban vonulna be, és börtönkórházban töltené le a büntetéséből hátralévő 5 évnyi időt.

A férfit 2009-ben vették őrizetbe, tavaly novemberben pedig két év három hónapról hét évre súlyosította a Pécsi Törvényszék ítéletét a kedden hozott jogerős ítéletében. A törvényszék megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Pécsi Járásbíróság határozatát, és Bosnyák Mihályt szemérem elleni erőszak miatt marasztalta el, mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától hét évre, a tanári foglalkozástól örökre eltiltotta.