Csütörtökön délután két férfi kirabolta  a debreceni Hortobágy utcán található Nemzeti Dohányboltot. Az egyik rablónál egy fegyver vagy annak utánzata is volt. Az alkalmazott azonnal megnyomta a pánikgombot, melyet a tettesek észleltek és a helyszínről zsákmány nélkül elmenekültek – írja police.hu.

Az egyik férfi körülbelül 175 centiméter magas, normál testalkatú, az elkövetés idején fekete kapucnis kabátot, fekete nadrágot és kesztyűt, valamint fehér sportcipőt viselt. Az arcát egy sötét maszkkal takarta el. Társa szintén körülbelül 175 centiméter magas, normál testalkatú, az elkövetéskor világos barna szövetkabátot, fekete szövetsapkát, világoskék farmert és fekete cipőt viselt. Arcát egy sötét sállal eltakarta.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.