„Egyelőre alapinformációink vannak, úgy tudjuk, hogy egy kukoricát szállító teherautó ütközött egy személyszállító vonattal Szentesen, az Ipartelepi úti vasúti átjárónál. Tizenkét könnyű és egy súlyos sérült van a mentősök eddigi adatai szerint" – közölte a Velvettel a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. Lapunk értesülését a szentesi vasútállomáson is megerősítették. 

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel közölte, hogy a kamion életveszélyesen megsérült sofőrjét mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el. Tájékoztatása szerint a helyszínre tucatnyi mentőautó érkezett. A szóvivő hozzátette: a sofőr elmondta, amikor a teherautóval át akart haladni a síneken a járművel, az fennakadt, és ekkor ütközött a teherautónak a vonat. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel. 

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, és nyomozást indít tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset okozása miatt. A menetrend várhatóan csak kedd hajnalra áll helyre.


View Larger Map