Víz helyett fertőtlenítőt ivott egy férfi

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.03.06. 14:05

Ásványvizes palackból ivott vízfertőtlenítőt egy férfi a Zala megyei Becsehelyen - közölte Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Az 52 éves tótszentmártoni férfi kedden Becsehelyen, munkavégzés közben - még tisztázatlan körülmények között - egy ásványvizes üvegben tartott vízfertőtlenítő folyadékból ivott. A nagykanizsai rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfit, aki mérgezést szenvedett, először a nagykanizsai kórházba, majd onnan Budapestre vitték. A Zalai Hírlap internetes kiadásának Kassai Zoltán, a Dél-Zalai Vízmű Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy egyik dolgozójuk egy víztartály tisztítása közben ivott bele a folyadékba. Kollégái elsősegélyben részesítették, ennek köszönheti, hogy életben maradt.

A lap közölte azt is: a férfi nyelőcsöve és a gyomra súlyosan károsodott, ezért ellátása után Nagykanizsáról a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára vitték. A kórház tájékoztatása szerint a sérült állapota stabil, de a mérgezés miatt hosszabb kezelésre szorul.