Előzetes letartóztatást rendelt el a Soproni Járásbíróság a Soproni FAC női focicsapatát irányító edző ellen, akit egy 15 éves növendéke jelentett fel szexuális erőszak miatt. Ha. A.-ról kiederült, ez másfél éven belül a második ügye kiskorú szexuális zaklatása miatt.

Mint a Velvet is megírta, az egyik 15 éves focista lány azt állította a rendőrségen, hogy a középkorú edző a fenekét, melleit fogdosta, majd megkérte, hogy szexi fehérneműben menjen az irodájába. A férfit még aznap kitiltotta a sportegyesület az edzésekről, és a rendőrség a feljelentés napján nyomozást rendelt el az ügyben. 

A család közeli hozzátartozói a Velvetnek elmondták, hogy H. A. múlt hét hétfőn félrehívta a lányt azzal az ürüggyel, hogy sérüléséről beszéljenek, majd melleit, fenekét fogdosta. A lány ekkor ellökte magától a férfit, és elszaladt. Még aznap este a tréner felhívta telefonon, és ajánlatot tett neki. Kérte, hogy menjen be hozzá egyedül, csinos fehérneműben – az ismerősök szerint a beszélgetést az ifjú sportoló édesanyja is végighallgatta. 

A lány családjának ügyvédjétől megtudtuk, hogy miután a férfit és az ügyben érintett tanukat kihallgatták, hétfőn kora délután a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

"H. A. több sms-t is küldött ügyfelemnek a feljlentés után, amiben elismerte a tettét és kérte, hogy a lány édesapja vonja vissza feljelentést. Továbbá a csapat Facebook oldalán is elismerte a szexuális erőszakot, és betegségre hivatkozott – ezt számunkra a rendőrség is megerősítette" – mondta el a Velvetnek Dr. Koszorú István, a sértett lány édesapjának ügyvédje.

„A fiatalkorú lány törvényes képviselője jelenlétében tett feljelentést a Soproni Rendőrkapitányságon. A rendőrség szexuális kényszerítés bűntett vétsége miatt indított nyomozást. Miután a rendőrség kezdeméynyezte H.A. bűnügyi őrizetbe vételét, a járásbíróság hétfőn elrendelte előzetes letartóztatását kiskorú sérelmére elkövetett szexuélis erőszak” –  tájékoztatta a Velvetet hétfőn a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. 

„Ez a férfi 15 évig a barátom volt! Felháborított az eset. Remélem ezúttal megkapja méltó büntetését" – reagált a hírre a 15 éves kamasz édesapja.