Eltűnt egy győri tűzoltó

2014.03.19. 17:21

Március 4. óta hiába keresi a családja Kertai Gézát. A győri tűzoltó aznap éjjel 1-kor azt mondta élettársának, hogy lemegy a ház elé elszívni egy cigarettát – ám azóta nem látták. 

A nyugdíjba vonult tűzoltó telefont sem vitt magával. Fekete farmernadrág, barna cipő és barna pulóver volt rajta – írta meg a Kisalföld

„Annyit mondott csak, hogy lemegy rágyújtani. Amikor pár perccel később utána mentem, már hűlt helye volt az autójával együtt” – mondta a Velvetnek a férfi élettársa, aki szerint semmi jele nem volt az utóbbi időben, hogy a férfi készülne ilyesmire. 

Kertai Géza
Kertai Géza
Fotó: Facebook

Másnap délután autóját és minden személyes holmiját (papírok, pénztárca stb.) érintetlenül megtalálták az Iparcsatorna környékén.

„A rendőrségen is bejelentést tettünk, tűzoltókat bevonva keresték a helyszínen" – mondta el lapunknak Melinda, az eltűnt férfi lánya, aki úgy tudja, a héten már  búvárokat is bevetnek a keresésben. 

A család tanácstalan: „Akik pár nappal az eltűnése előtt még beszéltek vele nem értik mi történhetett, semmi furcsát nem vettek észre a viselkedésében, ahogy élettársa sem” – folytatta Melinda. A férfit egykori tűzoltó bajtársai is keresik. 

Bár a férfi nyugdíjba vonult tűzoltó, egy helyi gyárban dolgozott. Úgy tudjuk, az utóbbi időben leterhelte sok teendője és ettől kissé kimerültnek érezte magát, de azt nem tudni, hogy ennek van-e köze az eltűnéséhez. 

A Győri Rendőr- kapitányság körözést adott ki és kéri, hogy aki tud valamit a képen látható férfiről, tartózkodási helyéről, tegyen bejelentést a 112-es vagy 107-es számon.