Svájci örökség meséjével csalt ki milliós összegeket a sértettektől egy albérletben lakó nő Egerben – közölte a Heves Megyei Főügyészség. A rutinos csaló azt mesélte mindenkinek, hogy Svájcban elhunyt nagymamája után több milliárd forint összegű örökséghez jutott, aminek birtokba vételéhez átmeneti pénzkölcsönre van szüksége. K. Ágnes nem aprózta el, történetéhez hamis iratokat és komplett háttértörténetet kreált. 

Kéretlen és értelmetlen levelezésbe kezdett Magyarország Berni Konzulátusával, többször járt az Igazságügyi Minisztérium ügyfélszolgálatán, és számlát nyitott egy bécsi banknál, de azon pénzt nem helyezett el. Mindezek mellett írásban ügyvédet hatalmazott meg, és több olyan valótlan tartalmú közjegyzői okiratot is készíttetett, amelyekben az örökség meglétéről nyilatkozott. A sértetteknek hol az egyik, hol a másik iratot mutatta meg, de előfordult az is, hogy valakit magával vitt a minisztériumba, vagy a bankba az ottani „ügyintézést” bizonyítandó.

Mesterkedésével összesen 43 millió forintot csalt ki. A nő egyébként éppen feltetelesen volt szabadlábon, miután korábban hasonló bűncselekmények miatt másfél év börtönbűntetésre ítélték.