Öngyilkos lett az a hernádszentandrási nyugdíjas, aki egy piszkavassal verte halálra a rá támadó betörőt. A támadó még január elején késsel hadonászva követelte tőle összegyűjtött nyugdíját. 

A Velvet információit a helyi önkormányzatnál megerősítették, ahol elmondták, H. Ferenc temetése március 7-én volt.

Az idős férfi azzal védekezett, hogy a rá támadó betörőnő az életét veszélyeztette az új törvények miatt az eset jogos önvédelem volt. A helyiek szerint azonban ennek ellenére annyira megviselte az eset, hogy biztosan emiatt lett öngyilkos. 

„Ez egy csendes, nyugodt környék, semmi attrocitás nem történik errefelé!" – mondta el egy neve elhallgatását kérő szomszéd. – A bácsit is egy visszafogott, csendes embernek ismertük. Az eset után a faluiban rengetegen támadták és zaklatták a gyilkosság miatt. Ha jól tudom Miskolcra költözött az unokájához. Ott lett öngyilkos" – mondta el a Velvetnek az asszony. 

„A rendőrség megerősíti, hogy a 2014. január 19-én Hernádszentandráson történt emberölési ügy miatt folytatott büntetőeljárás egyik résztvevője elhalálozott. A büntetőeljárás az ügyben jelenleg még folyamatban, nyomozati szakban van." – erősítette meg lapunk információit dr. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy  06 80 820 111  telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.