A Miskolci Rendőrkapitányság rablás, súlyos testi sértés, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, továbbá garázdaság és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves hernádkaki férfivel szemben - írja a police.hu.

A gyanúsított március 19-én délután a településen egy helyi 64 éves férfi házának bejáratát kezdte el verni, majd az ajtót nyitó sértettre szidalmazva rátámadt, azt bántalmazta, majd a földre került áldozatának zsebéből pár ezer forintot rabolva a helyszínről távozott. Öt perccel ezután az ámokfutó egy menetrendszerinti, helyközi autóbuszjáratra felszállva a kedvezményes utazásra jogosító igazolványt kérő autóbuszvezetőt szó nélkül megütötte, majd a járműről leszállt és a helyszínt elhagyta. A 17 éves férfi ezt követően a település egyik háza előtt elhaladva az udvaron lévő lányt obszcén szavakkal illette, majd berúgta az ingatlan kerítésének kapuját.

A Miskolci Rendőrkapitányság helyszínre érkező munkatársai azonosították és az első bűncselekmény elkövetésétől számított egy órán belül elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették az ámokfutót, majdelőzetes letartóztatásba helyezték.