Vádat emelt az ügyészség azzal a középkorú férfival szemben, aki 2012 decemberében halálra késelte egy évvel fiatalabb testvérét Budapesten – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya. A Zuglóban történt testvérgyilkosság elkövetője különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt kerülhet bíróság elé.

A vádirat szerint az 56 éves férfi már régóta rossz viszonyban volt nála egy évvel fiatalabb testvérével, az állandó konfliktust pedig az sem segítette, hogy mindketten édesanyjuknál laktak. Állítólag a helyzet egyre jobban elmérgesedett, ami végül családi tragédiához vezetett. 

Tavaly év végén, 2012. december 20-án késő este, miután ismét összevesztek valamin, a vádlott aludni ment, öccsének viszont tévét nézni volt kedve. Bement a közös szobájukba, és bekapcsolta a készüléket, ami nem tetszett a vádlottnak, és arra kérte testvérét, hogy halkítsa le. Miután a fiatalabb fivér nem tett eleget a kérésnek, az 56 éves férfi komótosan kisétált a konyhába, magához vett egy konyhakést, majd azzal többször hátba szúrta öccsét. Utána még két alkalommal kiment a konyhába, és újabb késeket vett magához, melyekkel újra és újra rátámadt az akkor már földön fekvő férfira. A késelő ezután – haldokló testvérét magára hagyva – besétált a XIV. kerületi rendőrkapitányságra, ahol feladta magát. 

„A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozta” – írták a közleményben.