Vádat emelt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly felgyújtotta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság egyik zárkáját, ahová ittas vezetés miatt került - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A 47 éves férfit ittas vezetés miatt vették szabálysértési őrizetbe tavaly április 30-án a rendőrök. A megyei főkapitányság fogdájának egyik zárkájában helyezték el, ahol hajnalban a szivacsmatracát a WC-ajtónak támasztotta, majd öngyújtójával meggyújtotta.

A lángok beindították a tűzjelző berendezést, a fogdaőrök ezt észlelve a zárkaajtó ételbeadó nyílásán keresztül poroltóval oltották el a tüzet.

A férfit kórházba szállították, mivel a jobb alkarján, a bal kézfején és a csuklóján másodfokú, lapockája és gerince mentén pedig elsőfokú égési sérüléseket szenvedett. A hatalmas hő következtében a matrac elégett, a mennyezeti lámpaburák és a kapcsolók megolvadtak, a mellékhelyiség ajtaján a festék felhólyagzott, lepergett, a zárka padlózata, fala és mennyezete füstös, kormos lett.

Az ittas vezetésért korábban is többször felelősségre vont és más ügy miatt már büntetett férfi több mint 344 ezer forintos kárt okozott. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat ellene.