Eloltották a Zuglóban égő telephelyet – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Facebook-oldalán. Munkások flexeltek egy vasdarabot egy illegális hulladéklerakó telephelyen, amikor a melelttük lévő szemét lángra kapott, és hatalmas gomolgyó füsttel égett pénteken. 

A szemtanúk szerint 50-80 méteres füstoszlop szállt fel a zuglói (XIV. kerületi) cég telephelyéről – írta a HVG.hu. A tűz a Komáromi úton ütött ki, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. Kisdi Máté katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a tűz egy 100-150 négyzetméteres, hulladékkal teli telephelyen gyulladt fel, 30 tűzoltó ment ki a helyszínre 6 tűzoltóautóval.

„A tűz a szomszédos telephelyet is veszélyeztette, ráadásul itt egy gázolajkút is van, de a tűzoltók megállították a terjedését." – mondta a velvetnek a szóvivő, aki hozzátette, az egész városból  több tucat bejelentés érkezett a tűzről. 

Az OKF Facebook-oldala szerint 150 köbméter szemét kapott lángra, több kerület tűzoltói vonultak a helyszínre.

Helyszínen tartózkodó munkatársunk szerint egy kisbusznyi embert elvittek a rendőrök a helyszínről. Az ORFK sajtóosztálya megkeresésünkre közölte: "a rendőrök hat főt állítottak elő közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A körülmények vizsgálata megkezdődött."

A helyiek szerint nem újdonság a tűz, heti kétszer-háromszor kigyullad. Ugyanis esténként idehordják a szemetet, ezért elegük van a helyieknek, főleg, hogy a hatóságok nem csinálnak semmit ez ellen. Most viszont sok a rendőr a helyszínen tudósítónk szerint, ahogy a bámészkodók is a kordonnál sorakoznak.

Ha vannak fotói a történtekről, küldje nyugodtan erre a címre!