Gyorsított eljárásban, bíróság előtt felelt kegyetlenségéért az a hajdúszoboszlói férfi, aki több hónapon át nem adott sem ételt, sem vizet az állatainak, és hagyta őket lassan meghalni – tájékoztatta lapunkat a Debreceni Törvényszék sajtóosztálya. Mindezért pedig a férfit 2 évre eltiltotta a mezőgazdasági állattartástól és 2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte 27 rb. állatkínzás bűntette miatt a Hajdúszoboszlói Járásbíróság.

G. László egyéni vállalkozóként foglalkozott állattartással, ám 2014 januárjában – saját bevallása szerint – megunta a mindennapos gondozásukat, és elege lett az állattartásból. Így aztán többet feléjük sem nézett. A korábbi rendőrségi hír szerint a helyszínre érkező rendőrök az udvaron és a családi ház melléképületében több mint két tucat elpusztult juhot és egy tehenet találtak. A bírósági vádirat szerint az 59 éves férfi teljesen felhagyott az állatállomány gondozásával, sem inni, sem enni nem adott az állatoknak, nem takarította az ólakat sem. A vádlott kizárólag italozással töltötte az idejét.

Felkavaró képek a hajtás után.

"A 26 merinó juh és a magyar tarka tehén néhány nap alatt kiszáradt, teljesen legyengült, majd elfekvő állapotban, különös szenvedést követően elpusztult – fogalmaz az ügyészség. A vádhatóság szerint G. László tisztában volt azzal, hogy ha az állatokat nem eteti, nem itatja, akkor azok hosszas szenvedés után, lassú halált követően pusztulnak el. Az ügyészség azt állapította meg, hogy a férfi többször hallotta a bégetésüket, majd azt is, hogy végül mind elcsendesedtek, ennek ellenére továbbra sem tett semmit" – írta közleményében a bíróság.