A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette miatt vádiratot nyújtott be a Kecskeméti Törvényszékhez három kunszentmiklósi és egy szabadszállási fiatalember ellen, akik 2013. október 12-én, az éjszakai órákban Kunszentmiklóson egy házibuliban részegen meg akartak erőszakolni egy 17 éves lányt – tájékoztatta a Velvetet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a 23 éves, a 20 éves és a 25 éves vádlottak Kunszentmiklóson egy házibuliban szórakoztak, ahol elég nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A buliban ott volt a 17 éves lány, akiről a fiúk tudták, hogy még kiskorú. Amikor a lány felállt, hogy kimenjen a szobából, az egyik fiú utána eredt,  benyúlt a szoknyája alá, és a combjai között kezdte fogdosni

Ekkor a lány felpofozta a fiatalembert, mire az utasította a barátait, hogy erőszakolják meg. Erre a sértett kezeit és lábait ketten lefogták, a harmadrendű vádlott eközben a lány melleit fogdosta, és a melltartójába is belenyúlt. A vádlottak a harisnyát is próbálták lehúzni a sértettről. A megtámadott sértett sikítozva próbált védekezni, menekülni, dulakodott a három vádlottal. Senki nem segített a lányon, csak nevettek az erőszakon, és még fotókat is készítettek. 

Végül a buli egyik résztvevője közbelépett, ami miatt a vádlottak átmenetileg felhagytak az erőszakoskodással, a lány pedig kimenekült a szobából.

Rövidesen azonban az elsőrendű vádlott megint elkapta a lányt, visszavitte a szobába, és az ágyra dobta. A lábaira térdelve lefogta, és a harisnyáját kiszakítva próbált az ujjával a nemi szervébe hatolni. A lány kiabálva tiltakozott és dobálta magát. Ekkor a másodrendű vádlott ráfeküdt a kapálózó, tiltakozó lányra, hogy társa meg tudja erőszakolni. A házibuli két másik résztvevője azonban megelégelte ezt, és lerángatta a két férfit a lányról, így nem tudtak közösülni vele.

A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban, egy személy házi őrizetben, negyedik társuk pedig szabadlábon várja a tárgyalást. A főügyészség valamennyiüket szexuális erőszak bűntettével vádolja.