horoszkóp

Húszan sérültek meg egy iskolai késelésben Pittsburghben

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.04.09. 21:39

Legkevesebb húszan megsebesültek szerdán egy iskolai késelésben az egyesült államokbeli Pittsburgh közelében, a támadást helyi idő szerint reggel 7 óra 20 perckor követték el a Pennsylvania állam második legnagyobb városának számító Pittsburghtől 25 kilométerre. Az elkövető a Murrysville-ben található Franklin középiskola egyik 16 éves diákja volt. Négyen súlyosan, közülük hárman "különösen válságos" sebesüléseket szenvedtek. A súlyosabb sebesülteket helikopterrel szállították kórházba. Chris Kaufmann, a közeli Forbes kórház igazgatója arról számolt be, hogy a hozzájuk szállított nyolc fiatal közül hármat meg kellett műteni. Egy felnőttet – egy biztonsági őrt – leszámítva a sebesültek mindegyike 14-17 éves diák.

A hatóságok szóvivője elmondta, a támadó nem szúrta meg az összes áldozatát, néhányat közülük megvágott, illetve megkarcolt a késével. Szemtanúk szerint az elkövető szó nélkül támadott. A konyhakésekkel felszerelkezett fiút a kiérkező rendőrök a helyszínen őrizetbe vették. Ő volt az egyetlen tettes, a támadásban ő is megsebesült, mindkét kezén, a támadás oka egyelőre ismeretlen.

A középiskolát kiürítették, a helyi hatóságok elrendelték a környék összes általános iskolájának bezárását. Az iskolában a támadás időpontjában három fegyveres biztonsági őr volt szolgálatban, akiknek egyike az iskolaigazgató helyettesének segítségével fogta el a fiút.